Actualiteit 2018

Wij delen graag de actualiteit voor 2018 met u:

Mede dankzij de opbrengst van de Goede Doelen Dag op 04 november 2017 heeft VoorGambia Een Ford Transit bus uit 2005 gekocht. 

Deze bus is in december 2017 verscheept van Amsterdam naar Banjul, Gambia. Op 17 januari 2018 is de bus in Gambia aangekomen.

Na het betalen van de invoerkosten, aanvragen van kentekenplaten en het regelen van de verzekering moest de bus eerst worden aangepast. Er was ruimte voor 9 personen, dit is volgens Gambiaanse maatstaven te weinig. De middelste bank is meer naar voren gezet, de achterste bank meer naar achter zodat er een extra bank in het midden geplaatst kon worden. Op het dak is een imperiaal gemaakt zodat bagage, goederen, dieren en eventueel mensen vervoerd kunnen worden. Ook de achterramen moesten aangepast worden. Het is in Gambia zomers meer dan 40 graden. Daarom moeten de achterramen open kunnen.

Dit alles heeft ongeveer 1 maand geduurd. Saul is samen met een driver begonnen met werken met de bus. De bus wordt 5/6 dagen per week ingezet voor lokaal streekvervoer of besteld voor privé vervoer. Na ongeveer 3 weken zijn we gestopt met werken met de driver. Deze bleek helaas niet zo betrouwbaar als gehoopt. In de tussentijd heeft Saul zijn rijbewijs gehaald en rijdt nu zelf de bus.

 

Saul heeft zijn vorige baan bij het hotel opgezegd en werkt nu alleen nog als “bus”chauffeur. Saul verdient hier dagelijks geld om van te kunnen leven. Daarnaast betaalt Saul een maandelijkse “huur” van de bus zodat onze

 stichting een maandelijks inkomen heeft. Al het geld wat wordt verdiend met de bus gaat terug naar Gambia. Er worden tandenborstels,  medicatie, schoolspullen ingezameld. De spullen die in Nederland worden gekocht worden verscheept naar Gambia.

Als de bus voor voldoende omzet heeft gezorgd is het de bedoeling om een 2de bus naar Gambia te verschepen. Om zo nog iemand aan werk te helpen en om nog meer hulp goederen te kunnen kopen en hiermee meer hulp te kunnen bieden.

 

 

 

Opbrengst Goede Doelen Dag Tandheelkundig Centrum ‘t Veld

20171105_142147

Het team van Tandheelkundig Centrum ’t Veld heeft zaterdag 04 november met hun Goede Doelen Dag een totaalbedrag van 4038,65 euro opgehaald voor De Zonnebloem regio Schagen en ’t Veld, de Roode Eenhoorn en VoorGambia.

Voor het vijfde jaar heeft Tandheelkundig Centrum ’t Veld zich ingezet voor het goede doel. Deze dag hebben tandartsen, mondhygiënistes en assistentes patiënten behandeld, waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan bovenstaande goede doelen.

 

IMG_9156

Ook onze tandtechnicus (www.teamworkdental.nl) en tandprotheticus de heer Zethoven (www.tppzethoven.nl) en de heer Slijkerman (www.slijkermankunstgebitten.nl) wilden graag een steentje bijdragen en hebben een mooi bedrag gedoneerd. In de week voor de Goede Doelen Dag waren er ook al diverse patiënten die een bedrag wilden schenken. Door al deze donaties en onze behandeldag zijn we uitgekomen op een eindbedrag van 4038,65 euro. De cheques hebben wij overhandigd aan de vrijwilligers/initiatiefnemers van de goede doelen.

Met een grote glimlach kijken wij terug op geslaagde Goede Doelen Dag met een prachtig eindresultaat !